PSSA Youth Division Monthly Website Competition 2022

The set thems for each month, with closing dates are as follows:

25 March 2022 – Monochrome
25 April 2022 – Landscapes
25 May 2022 – Macro & Close-up
25 June 2022 – Leaf or leaves
25 July – Sport
25 August 2022 – Visual Art
25 September 2022 – Animals including birds (excluding domestic animals & birds)
25 October – Human Portraits
25 November – Street Photography

How does it work?

All individual youth members may enter 1 image per category.

The 2 categories are – digital camera photograph and cell phone photograph.

The images will be judged and monthly winner will be announced.

The competition uses the PhotoVaultOnline.com online entry system.

Type the address http://www.photovaultonline.com in your browser and log in or register if you are not already a user.

Should you wish to contact me, I can be reached via e-mail (antonlagrange@gmail.com) or cell phone (084 442 4442)

July Winner Digital Camera

Amper oor/Almost over van Liza du Toit – Baie geluk Liza!

Liza skryf:  Ek is lid van beide Western Cape Youth Photographers en Charlie Hofmeyr Fotografie Klub.  Ek is ‘n skolier by Hoërskool Charlie Hofmeyr in Ceres.

Die foto het ek geneem in Pretoria by die Roodepoort stadion by ‘n Twizza atletiek byeenkoms waar ek deelgeneem het. Die hoogspringer het die hele pawiljoen se aandag gehad en ek het net ‘n kans geneem en saam met die ander fotograwe probeer om ‘n goeie foto te kry. Dit was my eerste keer wat ek iemand afneem wat hoogspring en tot my verbasing het ek baie van die foto gehou

Geneem met:

Make: Canon
Model: Canon EOS 200D
Exposure Time: 1/500 sec
F Number: f/5.6
ISO Speed Ratings: ISO 100
Exposure Program: Manual
Metering Mode: Multi-segment
Exposure Bias: 0 EV
Flash: No flash
Focal Length: 100 mm
35mm Equivalent
Lens Model: EF100-400mm f/4.5-5.6L IS USM

July Runner-Up Digital Camera

Pass vir die kameraman van Daniel Conradie – Baie geluk Daniel!

Daniel skryf:  Hierdie foto was n produk van die wedstryd tussen Hoërskool Charlie Hofmeyr en Hoërskool Bredasdorp. Ek het skuins agter die rugbypale gestaan en die losskakel waarvoor daar eintlik gepass is het net uit die foto gestaan wat die effek skep dat die bal vir my, die fotograaf, gepass word.

Geneem met:
Kamera: Canon EOS RP
Lens: Sigma 150-600mm

July Winner Cell Phone Camera

Diep dankbaar van Liza du Toit – Baie geluk Liza!

Liza skryf:  Ek is lid van beide Western Cape Youth Photographers en Charlie Hofmeyr Fotografie Klub.  Ek is ‘n skolier by Hoërskool Charlie Hofmeyr in Ceres.

Ek het hokkie gespeel by die skool, na my wedstryd oppad na die rugbyvelde het ek gesien hoe die span bid na hul wedstryd. Ek het net die gevoel gekry dat ek dit moet afneem en na die span se wen het ek gedink ‘Diep Dankbaar’ beskryf hulle gevoel.

Geneem met:
Make: Apple
Model: iPhone 11
Exposure Time: 1/2800 sec
F Number: f/1.8
ISO Speed Ratings: ISO 32
Exposure Program: Normal
Metering Mode: Multi-segment
Exposure Bias: 0 EV
Flash: No flash
Focal Length: 4.25 mm
35mm Equivalent: 26 mm
Lens Model: back dual wide camera 4.25mm f/1.8

May Winner Digital Camera

Baie geluk, Charl!

“Macrobulb” deur Charl Conradie van Western Cape Youth Photographers en Hoërskool Charlie Hofmeyr Fotografieklub

Charl Conradie Macrobulb

Charl is in Graad 9 en is ‘n 2 ster werker.

Hy sê:  Hierdie foto is geneem in die gemaklikheid van my eie kamer. Dit is n foto van my lessenaar se gloeilamp. Ek het my kamera settings gestel soos dit hieronder wys en die foto van die gloeilampie van naby afgeneem. Dis vir my n foto wat dadelik my aandag getrek het omdat jy die detail van die individuele gloeiende draadjies duidelik kan sien.
Make: Canon
Model: Canon EOS RP
Exposure Time: 1/50 sec
F Number: f/13
ISO Speed ratings: ISO 100
Exposure Program: Manual
Metering Mode: Multi-segment
Exposure Bias: 0 EV
Flash: No flash
Focal Length: 55 mm
35mm Equivalent:
Lens Model: EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS STM 

Runner-Up 

“Centre of a Rose” deur Carla Williams van Western Cape Youth Photographers en Laerskool Aristea Fotoklub

Carla Williams Centre of a rose

Carla is in Graad 6 en is ‘n 2 ster werker.

Sy sê: Ons was tydens ‘n Fotografienaweek-werkswinkel in Wolseley besig met opleiding in Makro en Stillewe-fotografie. Die Roos het lankal klaar geblom maar die binneste gedeelte het soveel detail dat ek dit wou afneem. Ons het natuurlike lig gebruik om soveel detail as moontlik te wys.
Make: Canon
Model: Canon EOS 6D Mark II
Software:
Exposure Time: 0.4 sec
F Number: f/22
ISO Speed ratings: ISO 500
Exposure Program: Manual
Metering Mode: Multi-segment
Exposure Bias: 0 EV
Flash: No flash,compulsory
Focal Length: 105 mm
Lens Model: 105mm

2nd Runner-Up 

“The Seed” deur Aanisha Daames van  Western Cape Youth Photographers en Laerskool Aristea Fotoklub

Aanisha Daames The Seed 

Aanisha is in Graad 6 en is ‘n 2 ster werker.

Sy sê:  Ons was tydens ‘n Fotografienaweek-werkswinkel in Wolseley besig met opleiding in Makro en Stillewe-fotografie. Ek wou graag die saadjie afneem en het dit afgeneem in natuurlike lig. Ek wou graag die detail van die saadjie na vore bring.
Make: Canon
Model: Canon EOS 6D Mark II
Exposure Time: 0.5 sec
F Number: f/9
ISO Speed ratings: ISO 500
Exposure Program: Manual
Metering Mode: Multi-segment
Exposure Bias: 0 EV
Flash: No flash
Focal Length: 105 mm
Lens Model: 105mm

May Winner Cell Phone

Baie geluk, Dihan!

“Upside Down” deur Dihan du Toit van King Edward School VII en die Johannesburg Photographic club

Dihan du Toit upside down

Dihan is deel van die Photographic Society by King Edward School VII en is deel van die Johannesburg Photographic club.  Hy is tans ‘n graad 12 leerder by die skool.

Dihan vertel: Ek het die foto geneem met ‘n iphone 10 deur ‘n “Photography glass lens ball” wat een van my mede-skoliere die dag by skool gehad het. Ons het net bietjie rondgespeel met idees. Ek het gehou van die feit dat die bal die beeld omkeer in die foto en het gedink die skoolsaal sal ‘n goeie upside down foto maak.

April Winner Digital Camera

Baie geluk, Thomas!

“Theron’s Pass” deur Thomas Bothè van Western Cape Youth Photographers (HTS Drostdy)

CA001 Therons Pass

Ek is lid van beide Western Cape Youth Photographers en skolier by HTS Drostdy
Ek is huidiglik in graad 11 en is ‘n 3 ster werker.
“Therons Pass”
Hierdie foto is geneem in Therons Pass
Op hierdie oggend het ons vroeg oggend gery om die die sneeu af te neem. Dit was met die terugkomslag na n lang dag se foto’s neem. Dit was verskriklik koud op die oomblik toe ek die foto geneem het as gevolg van die sneeu wat nie te lank terug geval het nie. Die foto was geneem om die skaal te wys van die berg teenoor die omliggende gebied en te wys hoe baie sneeu geval het na die lang droogte wat daar was. Die kontras van die donker swart pad en die spierwit sneeu het ook die oog gevang en lei die oog in na die berge toe.
Make: Canon
Model: Canon EOS 7D Mark II
Exposure Time: 1/1250 sec
F Number: f/10
ISO Speed ratings: ISO 100
Exposure Program: Aperture priority
Metering Mode: Multi-segment
Exposure Bias: -1 EV
Focal Length: 46 mm
Lens Model: EF-S18-55mm f/3.5-5.6

Runner-up

“By die Lagoon” van Zanel Vermeulen from Western Cape Youth Photographers (Gene Louw Primary School)

CA001 By die lagoon

Ek is lid van beide Western Cape Youth Photographers en skolier by Gene Louw Primary School.
Ek is huidiglik in Graad 6 en is ‘n 2 ster werker.
“By die Lagoon”
Die foto is by Wortelgat Outreach naby Stanford geneem.
Die berg se refleksie en die wolke teen die berg dat dit amper blou lyk het by my gebly om die foto te neem. Die kalmte van hoe dit lyk. Die berg se refleksie in die water wys. Die jetty wat uitloop tot amper in die middel van die rivier. Die foto laat my voel of jy daar op die jetty kan sit asof jy in die middel van nêrens is en net verlore raak in jou drome.
Make: Canon
Model: Canon EOS 550D
Exposure Time: 1/100 sec
F Number: f/4
ISO Speed ratings: ISO 400
Exposure Program: Shutter priority
Metering Mode: Spot
Focal Length: 18 mm
35mm Equivalent:

April Winner Cell Phone

Baie geluk, Mincke!

“Golden Hour” deur Mincke Lottering van Western Cape Youth Photographers (Christelike Privaatskool Malmesbury)

CE001 Golden hour 

Ek is lid van beide Western Cape Youth Photographers en Christelike Privaatskool Malmesbury.
Ek is huidiglik in graad 5 en is ‘n 1 ster werker.
“Golden Hour”
Hierdie foto is agter Hoërskool Swartland se hokkievelde geneem.
Ons was hierdie oggend spesifiek vroeg uit die vere, sodat ons hopelik een van die mooiste sonsopkoms kan vasvang. Oppad skool toe het ons afgedraai net agter Hoërskool Swartland se hokkieveld, waar ek hierdie perfekte foto geneem het . Daardie oggend het ek so drie of vier foto’s geneem, maar die een het duidelik uitgestaan.
Foto geneem met Huawei Selfoon

Runner-up

“6am on the Ocean” deur Jaco Winterbach van Western Cape Youth Photographers (Charlie Hofmeyr Fotografieklub)

CE001 6AM ON THE OCEAN 

Ek is lid van beide Western Cape Youth Photographers en Charlie Hofmeyr Fotografieklub.
Ek is huidiglik in Graad 10 en is ‘n 2 ster werker.
“6am on the Ocean”
Ek het die foto geneem by Langebaan lagoon aan die Weskus.
Ons was oppad om vis te vang toe ek die toneel sien van die boot af. Ek het die sonopkoms afgeneem terwyl ek op die boot gesit het.
Geneem met:
Make: Samsung
Model: SM-A526B
Exposure Time: 1/50 sec
F Number: f/1.8
ISO Speed ratings: ISO 400
Exposure Program: Normal
Metering Mode: Center weighted average
Exposure Bias: 0 EV
Focal Length: 5.23 mm
35mm Equivalent: 24 mm

March Winner Digital Camera (Monochrome)

Road to peace by Gustav Groenewald from Charlie Hofmeyr Fotografie Klub

Road to peace Gustav Groenewald Charlie Hofmeyr FK

Ek is lid van beide Western Cape Youth Photographers en Charlie Hofmeyr Fotografie Klub.  Ek is ‘n skolier by Hoërskool Charlie Hofmeyr in Ceres.

Ek het hierdie foto tydens n gesinsnaweek te Langebaan geneem, dit is by een van die wandelpaadjies aan Shark bay se kant.

March Winner Cell Phone (Monochrome)

Take me back by Anandi van As from Charlie Hofmeyr Fotografie Klub

Take me back IMG 20220302 Anandi Van As Charlie Hofmeyr FK

Ek is lid van beide Western Cape Youth Photographers en Charlie Hofmeyr Fotografie Klub.  Ek is ‘n skolier by Hoërskool Charlie Hofmeyr in Ceres.

Op ‘n redelike warm Sondagnamiddag, opsoek na ‘n trouvenue vir my broer en sy verloofde, het ek in ‘n treinmuseum op Matjiesfontein op hierdie pragtige toneel in ‘n oudtydse trein afgekom.

Geneem met: Selfoon Samsung Galaxy A71